Trend Report

Klar til julens fester

Moderigtig med den opdaterede udgave af det dobbeltradede jakkesæt
Balenciaga Victor ©VIRGILE/Gamma-Rapho/Getty Images                      Oscar Kindelan på catwalken til Paul Smith Menswear efterår/vinter                                                                                                                2017-2018 som del af Paris Fashion Week 22. januar, 2017 i Paris i                                                                                                                       Frankrig. (Foto af Peter White/Getty Images)
Balenciaga Victor ©VIRGILE/Gamma-Rapho/Getty Images                      Oscar Kindelan på catwalken til Paul Smith Menswear efterår/vinter
                                                                                                                    2017-2018 som del af Paris Fashion Week 22. januar, 2017 i Paris i
                                                                                                                    Frankrig. (Foto af Peter White/Getty Images)
 


Det er tid til julens fester. Uanset om du skal til julefrokost eller nytårsaften, har du brug for tøj, der let kan gå fra hverdag til fest, og som samtidig kombinerer det formelle med det afslappede. Denne sæsons løsning på dette problem: den dobbeltradede blazer.

De enkeltradede blazere er ikke længere de mest dominerende i modebilledet. Hos Balenciaga besluttede Demna Gvasalia at puste nyt liv i det traditionelle snit ved at give sit dobbeltradede jakkesæt en mere moderne silhuet. Nu er det slut med brede skuldre, smalle taljer og bukser med lige ben, der ledte tankerne hen på 1940’ernes mafia og 1980’ernes Wall Street. De nye dobbeltradede jakkesæt er behagelige nok til kontoret og smarte nok til fest. Og det bedste af det hele? Du kan beholde dine sneakers på.

Frank Gallucci og venner i Versailles under Milanos Men's Fashion Week forår/sommer 2018, 17. juni 2017 i Milano i Italien. (Foto af Christian Vierig/Getty Images)
Frank Gallucci og venner i Versailles under Milanos Men's Fashion Week forår/sommer 2018, 17. juni 2017 i Milano i Italien. (Foto af Christian Vierig/Getty Images) 
Skuespiller Andrew Garfield i Soho 10. oktober 2017 i New York. (Foto af Raymond Hall/GC Images)
Skuespiller Andrew Garfield i Soho 10. oktober 2017 i New York. (Foto af Raymond Hall/GC Images) 


Versace viste dobbeltradede blazere frem på deres efterår/vinter-catwalk, hvilket gjorde os endnu mere begejstrede for trenden. Det dobbeltradede jakkesæt har sin oprindelse i skipperjakken og havde normalt seks knapper. Men det italienske modehus har skåret antallet af knapper ned til fire, hvilket gør blazeren idéel, også til dem der er under 1.75.

Hvis du mangler inspiration til, hvordan du styler denne trend, skal du bare kigge på Andrew Garfield. Han rammer den dobbeltradede stil lige på kornet med henholdsvis en skotskternet blazer og skjorte med button-down. Som den stilbevidste mand han er, er han selvfølgelig bevidst om den vigtigste regel, hvad dobbeltradede blazere angår: Kun den øverste knap skal lukkes. Se og tag ved lære ...