sneaker icons

Sneakerintensivering

Adidas' Crazy 8, som er en af Adidas' mest eftertragtede basketballsko, får en frisk opdatering

Året er 1997. Penny Hardaway styrer for vildt i Nikes berygtede foamposite-sko, Allen Iverson skyder filmen "Answer" i et par friske Nike-sko, og Michael Jordan spiller i de legendariske Air Jordan XIII-sko. Adidas bliver nødt til at komme med en modreaktion. Og kun få vil påstå, at skoen Kobe Bryant KB8, senere døbt "Crazy 8", ikke kunne leve op til det. I dag er det en af Adidas' mest berømte skoprofiler, og vi er glade for at se den vende tilbage til folden i en ny livsstilsudgave.

Don’t hate the Eight

Den uofficielle Nike Air Force One-ambassadør Nelly kaldte dem "de grimmeste sko nogensinde". En sådan rungende anbefaling kan man forvente om en sko, der i høj grad lever op til sit navn. En markant midtersål, et nyt snøresystem og en mellemhøj profil måtte nødvendigvis fremkalde reaktioner. Men ligesom med posede jeans, store "far"-sneakers og trenden normcore kan usædvanlige sko også have en vis selvsikker æstetik. At tage tøj på, som mange ville mene er "grimt", kan vise, at din tøjsmag er tilpas dristig til at afbalancere de blikke, du får. Det handler ikke kun om at kopiere en stil, som du har set på Tumblr eller Instagram, det ligger mere i det kreative eller fortolkningen af et stykke tøj eller i at udtrykke noget på en ny måde. Og når det for tiden er en trend at have ikke-matchende farver og former på, er Adidas' Crazy 8 ADV præcis, hvad du har brug for.

NEW YORK, 8. FEBRUAR 1998: Michael Jordan spiller op mod Kobe Bryant i NBA All-Star-kampen. (Foto af Sporting News via Getty Images) | Aug. 1998: Kobe Bryant foran operahuset i Sydney på et kampagnefremstød for Adidas rundt i Sydney, Australien.
NEW YORK, 8. FEBRUAR 1998: Michael Jordan fra Chigaco Bulls spiller op mod Kobe Bryant fra Los Angeles Lakers (Foto af Sporting News via Getty Images)
Aug. 1998: Kobe Bryant i Sydney på et kampagnefremstød for Adidas @ Allsport UK /Allsport/ Getty Images


En af de bedste

Los Angeles Lakers-legenden Kobe Bryant var med flere end 1500 kampe i løbet af sin karriere en af de mest sensationelle, modige og uforskammede spillere i NBA's historie. Det samme var hans sko. De mest markante var Kobe Bryant Number 8-skoene (KB8). Skoen blev omdøbt til Crazy 8, da Bryant skiftede til Nike i 2008. Selvom skoen, der flyttede grænser, ikke lige var alles kop te, blev den blandt top 10 på listen over Best NBA Sneakers of All-Time (http://www.complex.com/sneakers/2012/09/the-10-best-sneakers-in-nba-history/) i den velansete sneaker-bibel "Complex Magazine".

LOS ANGELES, CALIFORNIEN – 29. NOVEMBER 2017: Golden State Warriors' Nick Young i nr. 6 passerer ind foran Los Angeles Lakers' Josh Hart i nr. 5. (Foto af Harry How/Getty Images) | NEW YORK – 30. NOVEMBER 2014: Iman Shumpert i nr. 21 fra New York Knicks mod Dwyane Wade i nr. 3 fra Miami Heat (Foto af Jim McIsaac/Getty Images)
(links) Golden State Warriors mod Los Angeles Lakers: LOS ANGELES, CALIFORNIEN – 29. NOVEMBER 2017 (Foto af Harry How/Getty Images)
(højre) Miami Heat mod New York Knicks: NEW YORK – 30. NOVEMBER 2014 (Foto af Jim McIsaac/Getty Images)


Én gang legendarisk, altid legendarisk

Crazy 8 er sådan en slags sko, der aldrig bliver gammel. Dens design og teknologi forbliver tidløs. Adidas' Crazy 8 bæres da også af nogle af de mest stilfulde spillere på banen, herunder Derrick Rose, Nick Young og Iman Shumpert, der modtog en særlig spillerudgave (PE) i 1993 af skoen i New York Knicks ikoniske farver.

Et nyt kapitel

Selvom du i teorien stadig kan spille basketball i den seneste udgave af Crazy 8, er den lanceret udelukkende som livsstilssneaker. Læderet er blevet afløst af en overdel af primeknit, mens EQT-logoet er blevet erstattet af et retro-trekløver. Den mere afslappede skoprofil er blevet designet til at skabe sin egen historie. Og med provokerende rappere som Yung Thug og Savage 21 i deres kampagne er det tydeligt, at Adidas regner med en mere street-præget succes til denne seneste udgave af den ikoniske sko.

Vores favoritter