Season essentials

NBA: Seks signatur-sneakers

Se de bedste signatur-sko fra nogle af de største NBA-spillere

Trægulvene i NBA er nutidens kamparenaer, hvor moderne gladiatorer kæmper om publikums gunst. Hvad er forskellen på de moderne kæmpere? Er det talent? Er det beslutsomhed? Eller er det... skoene?

Frygt The Beard

Adidas Harden B/E er et samarbejde mellem den tyske sportstøjsgigant og James Harden, også kaldet The Beard, som er shooting guard hos Houston Rockets. Skoene er fremstillet af slidstærkt mesh og førsteklasses behandlet læder, som bærer “El Chapo’s” initialer. Ydersålen af gennemsigtig gummi giver et godt greb, og BOUNCE-midtersålen giver enestående støddæmpning og komfort. Adidas Harden B/E har lige den rette balance mellem støddæmpning og et solidt fodfæste. Man bør altid frygte The Beard.

En ægte kriger

Stephen Curry, også kaldet Chef Curry, tilføjer krydderi til spillet med sin signatur-sko fra Under Armour. Under Armour Curry 3.5, også kaldet 3ZERO, er en let og medgørlig sko. Overdelen er fremstillet af åndbar og holdbar forstærket mesh. Den største fordel ved denne sko på banen er den sikre lukning og den bløde polstring i hælen, som kombinerer komfort med stabilitet. Midtersålen med dobbelt tæthed kombinerer Micro-G- og Charged UA-teknologi, som giver en fast, men eksplosiv støddæmpning. Tilføjelsen af en innovativ ankelrem reducerer risikoen for at vride om på anklen, og forbedret skridsikkerhed giver et bedre greb både indendørs og udendørs.

Mamba

Nike Kobe Mamba Instinct er æstetisk set måske den mest tiltalende af signatur-silhuetterne. Kobe hentede inspiration fra europæiske fodboldstøvler til designet af sine signatur-sko, da han kunne se mange ligheder mellem den måde fodbold- og basketballspillere bevæger sig på. Kobe ignorerede alle de mange regler for, hvordan man fremstiller en typisk basketballsko, og konstruerede en let silhuet med lavt skaft særligt til banen. “Det var så lidt.”

En arv

Black Cat bragte signatur-sko op på et helt nyt niveau med Jordan Brand. Han formåede endda at fjerne logoet fra det mærke, han oprindeligt skrev kontrakt med, og få det erstattet med sit eget “Wings”-logo. Hvis den tidligere shooting guard fra Chicago Bulls stadig spillede, ville han sandsynligvis ikke endnu blot ligge i toppen af scoringslisterne, han ville gøre det iført et par Jordan Ultra Fly 2. Overdelen er fremstillet af vævet materiale, som giver enestående komfort, samt forstærket TPU. Støddæmpningen på forfoden og hælen er fra Zoom Air, og den samlede silhuet er en hyldest til Tinker Hatfields legendariske Nike Jordan XV. Og den vilde pløs? Den er faktisk inspireret af Michael Jordans tunge. Lad dine fødder føre ordet!

Slim Reaper

Kevin Durant, der ofte er blevet kaldt “den flinkeste fyr i NBA”, har en stærk signatur-sko med en solid silhuet. I så høj grad, at Mr. Streetwear aka Ronnie Fieg for nylig lancerede to meget populære samarbejder, som fortolker disse ikoniske sko. De kontrasterende, store felter og KD-initialerne på pløsen og midtersålen giver æstetikken et helt særligt, skræddersyet præg. Med en overdel af let mesh og en ydersål med et vævet mønster har skoene en fornemmelse og et greb, der gør dem velegnede både til indendørs og udendørs baner.

Stroppetur

Da Nike skulle designe en signatur-sko til en allround-spiller som King Lebron James, måtte de kombinere elementer fra forskellige sko for at skabe den perfekte silhuet. Nike Lebron Soldier XI har fire store stropper for at give en sikker pasform, og skoen er fremstillet af letvægtsmaterialer, som er fintmærkende på banen. Vi elsker denne silhuet i hvid, men den nye helt i sort med gummisål tiltrækker nu også beundrende blikke.