True Originals

Day in, day out

William Kvist og Peter Ankersen fra F.C. København fortæller om, hvorfor holdet er et af de bedste i Norden
William Kvist og Peter Ankersen &copy Zalando
William Kvist og Peter Ankersen © Zalando 

Det er en solrig septembermorgen i København, og mens de fleste indbyggere i byen er ved at starte deres arbejdsdag, sparker F.C. København bogstaveligt talt deres morgenrutine i gang på deres træningsanlægs grønne plæne. Efter halvanden time med øvelse efter øvelse giver cheftræner Ståle Solbakken signal til, at træningen er slut. Efter frokost fortsætter de andre spillere med yoga og andre restitutionsrutiner, mens anfører William Kvist og forsvarer Peter Ankersen, klædt i eliteudstyr, leger lidt med bolden til ære for vores kameraer.

F.C. København rangerer i øjeblikket som nr. 1 blandt de nordiske klubber i UEFA-regi, og hver kamp samler 20.000 loyale fans. Klubben svigter ikke sine tilhængere - den har vundet 12 danske fodboldmesterskaber og otte danske pokaltitler, og sidste år vandt man The Double. I år spiller F.C. København med i 2017-2018 UEFA Europa League-gruppespillet og kæmper om at komme med i slutspillet i den danske Superliga. Ikke dårligt for et hold, der havde problemer i deres tidlige dage.

&copy Zalando
© Zalando 

"Klubben har fra starten været bygget til at være den bedste, største og mest succesfulde. Det var undtagelsen. Vores lederfigurer - Flemming Østergaard, sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm og cheftræner Ståle Solbakken - havde en vindermentalitet”, siger Kvist.

Kvist og Ankersen poserer i en række forskellige outfits og taler om holdets stigning til toppen af dansk fodbold. Kvist, 32 år, viser nogle simple løbebevægelser iført en hvid trøje og matchende shorts fra adidas. Fotoskydningen er lidt akavet til at starte med - ikke alle er David Beckham, trods alt - men det bliver mere naturligt, da Ankersen kommer til. Dynamikken mellem de to er munter med en sund dosis godmodigt drilleri. "Nogen måtte jo komme og redde fotoskydningen", griner Ankersen.

&copy Zalando
© Zalando 
Den præstation, du kan levere [i kampen] er baseret på den indsats, du har ydet på banen og til træningen osv., det hele hænger sammen

Kvist har været anfører siden 2015, da F.C. København hentede ham i engelske Wigan Athletic FC. Midtbanespilleren er blevet mere moden både på og uden for banen, siden han kom med på holdet. "Da jeg lige var blevet anfører, gik jeg forrest med et godt eksempel og var den første på banen hver gang", siger Kvist. "Nu er jeg bedre til at give gode råd uden for banen og også komme med taktiske forslag. Jeg er en bedre anfører nu".

Klubbens motto - "Success is temporary, loyalty is forever" - er tydelig i interaktionen mellem de to spillere. Kvist er rolig og fattet, mens den yngre Ankersen er mere spøgefuld, men duoen fungerer godt sammen. Men loyalitet er ikke nok i sig selv. "Når vi vinder, fejrer vi det i fem minutter, og så går vi allerede i gang med at restituere til den næste kamp. Vi ved, at succes kommer og går, men vi skal give os fuldt ud i hver eneste kamp", siger Kvist.

&copy Zalando
© Zalando 

Klubben har ikke altid været så succesfuld. Gennem 1990’erne havde F.C. København flere nedture end opture, men formåede alligevel af opbygge en loyal fanskare. Da Flemming Østergaard, også kendt som Don Ø, startede som direktør for klubben i 1997, vendte udviklingen sig til det bedre, og klubben tiltrak flere højt profilerede spillere og trænere. "Vi har en vinderkultur. Folk er her for at vinde og præstere", siger Ankersen. "Den præstation du kan levere [i kampen], er baseret på den indsats, du har ydet på banen og til træningen osv., det hele hænger sammen".

Da resten af teamet forlader træningsfaciliteterne, siger Kvist og Ankersen farvel og afslutter dagen, velvidende at ritualet begynder forfra næste morgen.

Vores favoritter